De basisregels

Stel jouw winnende team samen door van alle 18 eredivisieclubs elk één speler te kiezen, in totaal moet je 2 keepers, 5 verdedigers, 6 middenvelders en 5 aanvallers kiezen. De punten die je krijgt zijn afhankelijk van de prestaties van deze spelers, als een speler scoort dan levert dit punten op en als een speler een gele of rode kaart krijgt dan levert dit helaas strafpunten op.

Start spel

Het spel start aan het begin van de competitie, vanaf de start worden alle punten toegekend aan de spelers in jouw selectie. Je kunt gedurende de periode vanaf de start van de competie tot aan het einde van de zomerse transferperiode jouw selectie nog vrij aanpassen. Daarna kun je pas weer tijdens de winter transferperiode een aantal nieuwe spelers selecteren. Tijdens de hele competitie kunnen nieuwe deelnemers zich registreren en voor de resterende periode meespelen.

Jouw opstelling

Standaard speel je met een 4-3-3 opstelling maar tijdens het wisselen kan je dit zelf wijzigen naar
4-4-2, 3-4-3 of 3-5-2. Dit houdt in dat als je 4-3-3 speelt en je wisselt een aanvaller voor een middenvelder, je automatisch een 4-4-2 opstelling hebt.

Puntentelling in het kort

11 spelers in de basis die 100% van de reguliere punten verdienen
4 spelers op de bank die 50% van de punten verdienen
3 spelers op de tribune die geen punten verdienen

Daarnaast kan je per speelronde een aanvoerder kiezen, deze behaalt 200% van de reguliere punten, zowel positief (b.v. doelpunt of assist) als negatief (b.v. gele kaart of eigen doelpunt).

Een uitgebreide uitleg over de puntentelling vind je hier.

Elke week onbeperkt wisselen

Elke week kun je binnen jouw selectie onbeperkt wissels toepassen. Er zitten 4 spelers op je reservebank en 3 op de tribune, klaar om in te vallen. Dus, is één van je basis spelers geblesseerd, geschorst of hopeloos uit vorm, dan kun je doeltreffend ingrijpen en een gouden wissel toepassen.

Je kan jouw opstelling wijzigen tot één minuut voordat de nieuwe speelronde begint. Zolang je niet wisselt zal de opstelling van de vorige speelronde gebruikt worden.

Transfers

Spelers die tijdens de zomerperiode verhuizen naar een andere club, zullen worden verwijderd uit je team als de transfer verwerkt is. Je ontvangt hiervan een e-mail zodat je zelf een nieuwe speler kunt toevoegen.

Als er een transfer is na de sluiting van de transferperiode dan zal er moeten gewacht worden met het selecteren van een nieuwe speler tot het begin van de nieuwe transferperiode. Er kunnen in dit geval wel punten verdiend worden met de overige 17 spelers.

Winterstop

Tijdens de winterstop kan je zoveel transfers maken als je zelf wilt, zolang er maar 18 spelers van verschillende clubs in jouw selectie zitten. Mocht een club tijdens de winterstop een interessante speler hebben aangetrokken, dan is deze periode het ideale moment om hem in je team op te nemen.

Afgelaste of gestaakte wedstrijden

Afgelaste of gestaakte wedstrijden tellen altijd mee in de speelronde waarin ze oorspronkelijk gespeeld hadden moeten worden. Op het moment dat de wedstrijd wel wordt (uit)gespeeld dan worden de punten alsnog berekend.

Het is niet mogelijk om de opstelling voor een wedstrijd die (gedeeltelijk) wordt uitgesteld aan te passen op het moment dat de wedstrijd wordt ingehaald of uitgespeeld.

Een speelronde is pas afgerond als alle wedstrijden van de betreffende speelronde zijn gespeeld.

De punten worden pas berekend als de wedstrijd geheel is afgelopen.

Periode winnaar

Het seizoen is opgedeeld in 4 periodes, twee voor de winterstop en twee na de winterstop. Per periode kun je punten scoren, de behaalde punten van de speelronden in de betreffende periode worden bij elkaar opgeteld en tellen mee voor de ranglijst.

Verwerking resultaten

De wedstrijddata wordt opgehaald bij FCUpdate. Dit geldt voor alle doelpunten, kaarten, assists, blessures etc. Enkel in hoogst uitzonderlijke gevallen zal wedstrijdmanager.nl een beslissing overrulen.

Gelijke stand

In geval van een gelijke stand tussen twee of meer deelnemers, wordt de deelnemer die zich als eerste heeft aangemeld voor wedstrijdmanager.nl het hoogste geplaatst in de ranglijst.

Algemene voorwaarden

Op de website van wedstrijdmanager.nl zijn de algemene voorwaarden en privacy policyvan wedstrijdmanager.nl van toepassing. In alle gevallen waarin deze spelregels of de algemene voorwaarden niet voorzien, beslist de organisatie van wedstrijdmanager.nl, tegen dit besluit kan geen bezwaar worden gemaakt.